Leírás
A csipkebogyó sokféle vitamint tartalmaz, de leginkább magas C-vitamin tartalmáról híres. Tízszer annyi C-vitamin van benne, mint a citromban. Emellett van benne A, B, K és P vitamin is, a magjában pedig E vitamin. Őszi-téli időszakban elsősorban a nátha megelőzésére ajánljuk. Immunerősítő hatása van, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Hidegen áztassuk, hogy ezek az értékes vitaminok ne illanjanak el. Érfalerősítő hatása is van, szabályozza az erek áteresztőképességét, ezért érszűkület, érelmeszesedés, visszérbetegségek megelőzésében és kezelésében is segíthet. Kismamák is fogyaszthatják. A csipkebogyót az első fagyokig, szeptembertől novemberig gyűjtjük.
Alkalmazási javaslat:
A csészébe helyezett 1 db filter tasakot / 1 evőkanál (2 g) drogot 1,5 dl hideg vagy langyos vízben áztatjuk néhány órán keresztül, majd ízesítve fogyasztjuk.
Kiszerelés: 100 g